Forrett med smell..
Jeg synes forretter er morsomst, både å spise og lage. Denne lillle smaksbomben skal jeg servere på nyttårsaften. Den hentet fra Ole Jonny Eikefjords kokebok "Fisk og skalldyr". Trikset her er å smake til hele veien her slik at du får akkurat det "bittet" i salaten som du ønsker. Du kan lage anretningen med agurk, ris og sushi nori klart i god tid på forhånd, så fylle med kongekrabbesalat og pynte rett før servering.
Jeg starter med å koke sushi ris. Her er det bare å følge anvisningen på pakken og smake den til med riseddik, salt og sukker når den står til kjøling.
Så pisker jeg majones: Eggeplomme, sennep, litt Worchestshiresaus, salt, sukker, eddik og olje.
Denne blandet jeg med creme fraiche og sterk chilisaus (her anbefaler jeg at du lar ganen din gjøre jobben for å finne det riktige blandingsforholdet).
Kongekrabben som brukes her er kokt. Del den i passe store biter og vend den inn i dressingen sammen med finhakket bladpersille og vårløk.
Rull stimler av agurk og fest dem med Sushi Nori. Legg den kalde risen i bunnen av rullene og trykk den godt sammen til en "kake" i bunnen. Krabbesalaten legges over risen og på toppen litt løyrom og et par mango skiver. Nyyydelig.
Jeg synes forretter er morsomst, både å spise og lage. Denne lillle smaksbomben skal jeg servere på nyttårsaften. Den hentet fra Ole Jonny Eikefjords kokebok "Fisk og skalldyr". Trikset her er å smake til hele veien her slik at du får akkurat det "bittet" i salaten som du ønsker. Du kan lage anretningen med agurk, ris og sushi nori klart i god tid på forhånd, så fylle med kongekrabbesalat og pynte rett før servering.
Så pisker jeg majones: Eggeplomme, sennep, litt Worchestshiresaus, salt, sukker, eddik og olje.
Denne blandet jeg med creme fraiche og sterk chilisaus (her anbefaler jeg at du lar ganen din gjøre jobben for å finne det riktige blandingsforholdet).
Kongekrabben som brukes her er kokt. Del den i passe store biter og vend den inn i dressingen sammen med finhakket bladpersille og vårløk.
Rull stimler av agurk og fest dem med Sushi Nori. Legg den kalde risen i bunnen av rullene og trykk den godt sammen til en "kake" i bunnen. Krabbesalaten legges over risen og på toppen litt løyrom og et par mango skiver. Nyyydelig.
Nam, dette så fantastisk godt ut, lykke til i utfordringen, du har min stemme!!
SvarSlettJa takk - gjerne denne - nam nam:-) Stemme fra Unni
SvarSlett