lørdag 31. august 2013

Kalv og Congnac

Match made in Heaven..

Enkelt og luksuriøst, kalv er en fantastisk råvare. Den må behandles med varsomhet og fortjener ikke annet følge enn det absolutt beste. For eksempell: ristet kantarell, blomkålpuré, asparges, amadine-poteter og en nyyydelig saus med fløte og congnac.

Kjøttet:
Det viktigste her er å passe på hovedpersonen selv. Kalvefileet brunes på alle sider med salt og pepper og settes i ovnen på ca 150 grader til kjøttet får en kjernetemperatur på 50 grader. Så må den få hvile, minst 15 -30 minutter.


Sausen:
Smelt smør i en kjele og tilsett en finhakket sjalottløk, la denne bli blank og hell over ca 3 dl Congnac, la denne redusere og tilsett et glass kalvefond. La det koke opp, tilsett 2 dl fløte. Smak til med salt, pepper. Hell over kalve-kraften fra stekepannen. Og jevn til slutt med litt Maizenna.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar