torsdag 2. februar 2012

Chili con Carne med Quesadillas

Super enkelt og super godt!

Har du ikke ork til å stå timevis på kjøkkenet ved ukeslutt, men vil allikevel ha fredagsfølelse med god mat og et godt glass rødvin til? Me too!

Definitivt "comfort food"



Min "Chili con Carne":

Karbonadedeig 500 g
Hermetiske bønner, f.eks  butter beans og kidney beans
En boks hermetiske cherrytomater
Et par spiseskjeer tomatpuré
Revet ingefær
Revet gulerot
Revet løk
Revet hvitløk
Finhakket chili
Malt Cumin
Paprikapulver
salt og pepper
Olje

Riv en gulerot, en halv løk, noen fedd hvitløk og finhakk chilien. Blank det hele sammen med en klype malt Cumin og litt paprikapulver i en kjele,  bruk godt med olje. Tilsett et par spiseskjeer tomatpuré og la det surre litt.  Tilsett karbonadeig og brun denne. Så heller du over en boks hermetiske cherrytomater og bønnene som er silt og skylt. La smakene sette seg litt og smak etterhvert til med salt og pepper.  Nå kan gryten stå å småputre mens du lager:

Quesadillas:

Riv vellagret cheddar og hakk koriander. Legg osten mellom to maistortillas og stek i olje på begge sider i til osten smelter og tortillaen blir gylden.

Passer ypperlig som snacks også..
Det smaker nydelig med Guacamole til. Lag den selv av avocado, presset hvitløk, litt hakket løk, paprikapuver og tørket chili. Smak til med litt lime og salt.  Uendelig mye bedre en posevarianten.

Da gjenstår det bare å kose seg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar