lørdag 10. mars 2012

Rødvinskokt biffgryte

Biff au Vin...



Litt samme prinsipp som med den berømte hanen, men her har jeg brukt ytrefilet av okse. Jeg tok tiden. Selve forberedelsene til denne gryten tar en halvtime og det inkluderer at jeg renset, kuttet og kokte sellerirot til sellerirot puré. Så nei, det tar ikke lang tid å lage skikkelig mat fra bunnen av. Når gryta stod å putret et par timer var far og datter på trening og jeg tok meg en høneblund etter en lang dag på jobb.  Så var det bare å nyte fredagskvelden når alle igjen var i hus:-)

Du trenger:

Ytrefilet av okse, jeg brukte 3 biffer til 2 personer
3 dl rødvin
1 dl oksekraft
Noen sjampinjonger
5 skiver jegerbacon
1 løk
2 gulerøtter
Et par fedd hvitløk
Frisk rosmarin
Salt og pepper
Olje til steking

Kutt kjøttet i ganske store terninger. Og fres det i olje, med salt og pepper, litt om gangen slik at det får en gylden fin stekeskorpe. Så tar du en tykkbunnet kjele og freser opp grovt kuttet jegerbacon og løk, samt et par fedd hvitløk. Tilsett  det brunede kjøttet og hell over rødvin. La alkoholen fordampe og tilsett oksekraft. Ha så i grovt kuttede gulerøtter og masse hakket rosmarin, smak til med salt og pepper. La det hele stå og godgjøre seg på svak varme under lokk 2-3 timer. Puré av sellerirot eller rett og slett potetmos er kjempegodt til. Enkel, skikkelig mat som passer både til hverdag og fest.

God helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar