søndag 11. desember 2011

Yoghurt panna cotta med vaniljedruer

Perfekt etter tung julemat

I disse tider er det langt mellom hver gang kreativiteten slår til på kjøkkenet hos meg. Julematen har gjort sitt solide inntog, og både ute og hjemme går det i rakfisk, lutefisk, ribbe og pinnekjøtt til fest. Kalkunen derimot, den skal spares til julaften. Litt utradisjonellt kanskje, men sånn er det her i gården.

Uansett, etter tung norsk julemat er det godt med en forholdsvis lett dessert med litt syrlighet.  Jeg har falt pladask for denne yoghurt panna cottaen med vaniljetrukne druer som finnes i kokeboken "MER" av Tom Victor Gaustal og Ole Martin Alfsen. Rett skal være rett, dette har jeg ikke funnet på selv.



Du trenger til panna cotta i 6 små skåler:

1 1/2 dl fløte
1/2 dl melk
100 g sukker
1 vaniljestang, delt i to
3 plater gelatin
1/2 liter yoghurt,- gjerne gresk eller tyrkisk

Kok opp fløte, melk og sukker, skrap frøene ut av en halv vaniljestang tilsett både frø og stang i fløteblandingen. La det trekke en liten stund. Så siler du og tilsetter oppbløtt gelatin og rører inn yoghurten. Fordel i skåler og sett i kjøleskap. Fryktelig enkelt og helt genialt å gjøre dagen før du skal ha gjester så slipper du å stresse.

Til vaniljedruene trenger du:

1 sitron
ca 50 g sukker
Røde/blå, stenfrie druer
Den andre halvdelen av vaniljestangen

Kok opp saften fra sitronen med sukkeret og tilsett vaniljestangen, del druene i to og la disse trekke i blandingen.

Sett sausen til kjøling, og hell over panna cottaen før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar