fredag 21. oktober 2011

Kraften er klar!

Gull i fryseren

Jeg er så heldig å ha en mann som jakter hjort. Like glad for det fantastiske kjøttet jeg får anbrakt på kjøkkenbenken hver høst er jeg for den store posen med bein,- her ligger virkelig nøkkelen til det perfekte måltidet. Alle som kjenner meg vet at jeg er sausekoker og enhver sausekoker vet hvor viktig kraften er. Her er min metode, både for kokingen og oppbevaringen,- gull i fryseren folkens!

Bare begynnelsen
Kraft tar tid. Det er første (og eneste)bud. Ellers gjelder det bare å bruke alt du har av krydder, grønnsaker og kraftben. Ha bena i en (eller to) kjeler med vann sammen med alt du kan finne av rotgrønnsaker,- gulerot, sellerirot, persiellerot samt selleristenger, einebær, laurberblad, hele sorte peppper og grovt hakket løk. Nå er det bare å koke opp og la det hele putre på svakeste varme i 2-3 døgn. Skum av innimellom. Når du ikke kan vente mer tar du platen av varmen og siler kraften. Her har du kraftbasen klar for utallige gode sauser utover høsten.


Oppbevaring

Når den etterlengtede hjorten endelig er i hus må jeg innrømme at det blir endel viltmiddager på rappen her hjemme, så endel av kraften går rett i kjøleskapet. MEN, mitt favoritt lagringsmetoden er rett og slett isbitposer,- jepp. Når kraften har fått kjølt seg litt ( ikke mye, da skiller den seg), heller jeg den rett og slett i posene og fryser den ned.  Hver gang jeg skal lage viltsaus er det bare å brekke av ønsket antall poser med potent kraft og slippe dem i gryten, enkelt og rett og slett genialt,- om jeg må si det selv:-)

Genial oppbevaring




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar