søndag 15. januar 2012

Kamskjell med stekt chorizo

Enkel og grei forrett

Ferske kamskjell er en fantastisk råvare. De smaker nydelig i seg selv, er enkle å tilberede og kan serveres med all verdens tilbehør(nesten). Dette er en av mine favoritter når det skal går fort og ikke være super-mektig.




Du trenger:
2 kamskjell pr person.
Pinjekjerner
Fersk timian
litt ruccola eller chicory blader
chorizo pølse
honning
sjalottløk
hvitvin
smør
olje
salt og pepper


Først rister jeg pinjekjernene i en varm panne og setter dem til side. Disse trenger ikke være varme.

Vinagrette:

Smelt litt honning i en kjele, la den såvid begynne å karamellisere seg, tilsett en teskje hakket sjalottløk og la løken bli blank. Hell over en klunk med hvitvin og la vesken redusere til 2/3.  Nå kan du sette denne litt til side også, men hold den varm. Før servering tilsetter du litt smør som du rører forsiktig inn og smaker til med salt og pepper.

Stek chorizo pølse i olje, la den renne av seg på et kjøkkenpapir mens du steker kamskjellene.

Tørk av kamskjellene og gi dem litt salt og pepper før du steker dem i varm panne. Jeg pleier å bruke en kombinasjon av olje og smør i panna sammen med frisk timian. Husk de bare trenger et par minutter på hver side, avhengig av størrelse.  Bruk stekeskyen i panna og øs over kamskjellene under steking.

Så er det bare å gjøre ferdig vinagretten. Dander salat, kamskjell og chorizo på tallerkener. Hell over litt varm vinagrette og strø over ristede pinjekjerner.

Enkelt og greit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar