fredag 19. august 2011

Kraft i Kar

Hummersaus

Jeg vet at kokker stadig prediker at en god kraft tar det dagevis å lage, og selvfølgelig desto lengre tid, desto bedre kraft. Men, det er synd og skam om vi da tenker som så at da kjøper jeg ferdiglaget fordi jeg ikke har tid til å koke selv! Det blir mye og god smak om du koker kraft bare en times tid også, det kommer bare an på hvordan du gjør det. På travle ukedager er en time ved grytene nok for de fleste av oss, og uansett er hjemmelaget kraft alltid bedre enn halvfabrikat og buljongterninger! Basta!




                                         Dette blir det smak av!

Du trenger:
1 stk hummer, gjerne kandadisk (se oppskriften for "hummer thermidor" og slå to fluer i en smekk). Noen selleristenger, hvitløk, løk, persille, dill, sitron, smør, tomatpuré, olje, konjakk, hvitvin, fløte, jevning (meljevning eller maizenna), salt og pepper

Hakk selleri, hvitløk, løk og stek dette blankt i en blandig av smør og olje. Del hummeren, (halen og innmaten i klørne tar du ut og bruker til noe annet,- ærlig talt). Del/knus  resten av skroget så godt du klarer og ha dette oppi gryta, la det brunes litt, så tar du noen gode spiseskjeer med tomatpuré å rører inn før du tilsetter en real dose konjakk. Nå lukter det bare fantastisk! La dette syde litt før du tilsetter en ny dose alkohol i form av en god klunk med hvitvin.  Nå skal det kokes. Under lokk på svak varme, så lenge du har tid. Ta gjerne en joggetur eller en lur.  Når du er klar til å lage sausen ferdig, siler du den gjennom et finmasket dørslag. Da står du igjen med en kraft som det ikke finnes maken til i butikkhyllene,- uansett hva reklamen sier. Kok opp kraften med fløte, tilsett litt smør og jevning (meljevning eller Maizenna). Smak (som alltid) til med salt og pepper og evt litt sitron.

Hvis du ikke har umiddelbare planer for innmaten fra hummeren, kan du bruke den som garnityr i denne sausen. mmmm


                                       Breiflabb på sellerirotmos med hummersaus og asparges.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar