søndag 28. august 2011

Rabarbrasuppe,- siste sjanse!

Smaken av sommer!



Sommeren er på hell og det er snart slutt på rabrarbrasesongen.
Når jeg var liten hadde vi hagen full av rabarbra. Vi ungene skrelte de sure, trå stilkene og dyppet dem i sukker. Litt mer avansert er en god rabrarbasuppe,- men ikke mye!
Du trenger: Rabarbra, vann, sukker, kanelstang, vaniljestenger.
Vask, skrell og del rababraen i biter. Legg bitene i en kjele med vann og tilsett sukker. Hvor mye du trenger kommer an på hvor mye vann du har. Ca 1 dl sukker på 5 dl vann pleier å fungere bra. Legg oppi en hel kanelstang, ta frøene ut av vaniljestengene, ha både frøene og belgene oppi suppen. La det hele småkoke under lokk, ca 1 time. Smak til og se om du trenger mer sukker. Når smaken er som du vil ha den, siler du suppen og setter den kaldt.

Det er utrolig mye du kan bruke kald rabarbrasuppe til. Den er selvfølgelig god alene, men servert med friske bær, en skje iskrem eller hjemmelaget Panna Cotta...mmm... Det fikk vi servert hjemme hos min gode venninne Tone i går og det var nyyydelig!

PS! Gratulerer med dagen Tonis!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar