tirsdag 16. august 2011

Landstrykerens kjøttboller

Italienske kjøttboller

En favoritt hjemme hos oss.  Alene som tapas, i suppe eller som her, ovnsbakt i tomatsaus, - klassisk på spaghetti!

Du trenger: Karbonadedeig, parmesan, god olje, kapers, ansjos, chilli, hvitløk, rødløk. 

Grovhakk rødløk, hvitløk, og chili, her må du tilpasse etter dine egne smaksløker og mengden karbonadedeig. På ca 800 gram karbonadedeig bruker jeg selv en hel chilli (nei, frøene skal ikke taes ut), 4-5 fedd hvitløk, en halv rødløk, 2-3 små ansjos og et halvt glass med kapers. Finhakk det hele i blender og spe med olje til du får en jevn masse.

Ha karbonadedeigen i en egnet  bolle, rør massen godt inn sammen med en god neve revet parmesan.

Stek alltid en prøve av deigen for å sjekke smaken, så kan du justere med salt og pepper.  Jeg steker alltid i en blanding av smør og olje.  Små kjøttboller holder det å steke i pannen, store kjøttboller kan med fordel bare brunes og settes i en ildfast form med lokk i ovnen (ca 200 grader) en halvtimes tid. 

For skikkelig "Lady og Landstykeren pasta", lager du enkel tomatsaus i blenderen bestående av hakkede tomater, hvitløk, olje, frisk basilikum og litt salt som du ovnsbaker kjøttbollene i, noen biter fersk mozarella på toppen og friske basilikum blader før servering gjør susen! Serveres til rykende fersk pasta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar