lørdag 20. august 2011

Pernodflambert hummer på estragonrisotto

For mye av det gode er akkurat passe!







Estragon, Pernod og stjerneanis...hmm...jeg har tenkt og tenkt.  Noen ganger må man bare sette ideén ut i live og se hva som skjer. Det gikk strålende!!!

Du trenger: 1 hummer (jeg hadde tenkt å bruke sjøkreps men det fikk jeg ikke tak i idag).  Estragon, stjerneanis, risottoris, hvitvin, Pernod, løk, hvitløk, sjalottløk, selleriststang, sitron, smør, olje, salt og pepper

Jeg er ganske god på Risotto, men her måtte jeg tenke litt nytt. Jeg skulle bruke sjømat, og parmesan, som jeg vanligvis bruker store mengder av, kan fort ta over hele showet så det droppet jeg.

Føst tar du frem hummeren og tar ut kjøttet fra halen og klørne. Del kjøttet i pene biter og sett til side i kjøleskapet. Så tar du hummerskroget og deler det i grove biter. Brun sjalottløk, hvitløk og litt selleristang i smør, legg i hummerskroget og fres det godt, tilsett hakket Estragon og hell over en slump Pernod.  La alkoholen fordampe. Så heller du på mer!  Hvitvin denne gangen og la den også dampe av seg. Tilsett litt vann. La dette koke så lenge du har tid til å vente (dette passer vel best til forrett så nå kan du fikse hovedretten).

Når du er klar til å lage risottoen siler du av hummerkraften og setter den klar ved komfyren med en øse.

Vam oje i en kjele, tilsett hakket sjalottløk, hvitløk og selleristang. La dette bli mykt. Tilsett risottorisen, la den bli blank,- men obs ikke for høy varme, den blir fort brent! Tilsett ca 2 dl Pernod og 2 dl hvitvin, la det koke inn og sleng oppi et par stjerneanis og hakket estragon. Nå må du RØRE! Hele hemmeligheten med risotto er TLC (tender, loving, care.) Den må aldri overlates til seg selv. Stivelsen i risen skal masseres ut, dette tar ca 20 minutter. Etterhvert som alkoholen har kokt inn tilsetter du kraften, øse for øse. La hver øse koke inn mens du rører før du øser på ny. Risottoregel nr 1. Ha alltid et glass med kokkevin inne rekkevidde,- da går det så greit! Etter ca 20 minutter tester du risen og kjenner at det fortsatt er motstand i den, men den skal være myk og fin. Tilsett noen gode biter med smør, smak til med litt sitron og sett den til side.

NÅ skal skal det flamberes! Det er hverken skummel eller vanskelig,- bare noen enkle regler.
1. Ha alt klart. ( du kan ikke begynne å lete etter fyrstikker når alkoholen allerede er i stekepannen)
2. Tenn på og løft pannen bort fra ovnen, flammene kan være høye og kjøkkenvifter kan være fulle av fett,- ikke en god kombinasjon.)

Varm olje i en stekepanne, finn frem hummerstykkene dine og brun de lett. Hell over Pernod og tenn på!
Når flammen slukker er du ferdig!

Anrett risotto og flambert hummer på tallerkener og server.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar