søndag 25. september 2011

Enkel kyllingrett

Lår eller bryst??





Lår,- definitivt! Smaken, mørheten og det sprø skinnet,- yes! Selv om du velger gourmet variantene i butikken (og det bør du definitiv gjøre) er det ikke dyrt heller.

Det er ikke alltid det passer, selv på en lørdag, å bruke masse tid ved grytene. Da er denne retten veldig enkel og veldig god.

Du trenger: kyllinglår, bacon, sjalottløk, hvitløk, evt chili, hermetiske tomater, hønsefond/kraft, rødvin

Først krydrer du lårene godt med pepper og salt og bruner dem hver for seg i en stekepanne. Legg de så over i en ildfast form.

Så tar du frem en gryte, i olje steker du biter av bacon, hakket hvitløk og evt litt chili, så heller du på noen dl med rødvin og lar det koke litt før du tilsetter hønsefond og et par bokser hermetiske tomater.  Sjalottløken deler du i passe båter  før du heller sausen over lårene og setter den ildfaste formen med lokk eller aluminiumsfolie i ovnen.

Lårene kan stå å godgjøre seg (etter størrelse) på ca 200 grader i en halvtime/trekvarter. I mellomtiden kan du koke sjasminris og evt lage en salat.

Enklere kan det vel ikke bli?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar