søndag 18. september 2011

Laksepakke

Enkel og sunn hverdagsmat

Jeg gidder ikke klage over tidsklemma,- ting er som de er. Noen dager går alt i hundre og alle skal ha middag, gjerne på forskjellig tidspunkt. Prinsippet her er rett og slett en pakke til hver, og fordelen (fordi smaken er som baken..) er at alle kan velge sitt eget tilbehør.

Salmalaksen er min venn i hverdagen. Et fantastisk utgangspunkt for allverdens variasjon. Kjøp en Salma, del den i passe stykker. Finn frem aluminiumsfolie og legg to ark i kryss pr pakke. Hell på litt olje i bunnen. Kutt det du vil ha av grønnsaker, her kan alt brukes! Gulerøtter, purre, vårløk, tomater, sukkererter, squash.. you name it,- ta det du har og det hver enkelt har lyst på.  Legg grønnsakene i bunnen av pakken og legg laksen på toppen, gi den litt salt og pepper.

En ekte hverdagshelt!


Så blander du en dressing av: presset lime, sesamolje, olivenolje, hakket hvitløk, chili, ingefær, koriander og gjerne ristede sesamfrø (jeg pleier å ha det stående).

Evt kan du bruke pesto sammen med olje eller en mildere og snillere variant av dressing med olje, sitronsaft, soyasaus og sitronpepper. Her funker nesten alt, men det som er viktig er at det ikke blir for tørt.

Sett laksepakkene i ovnen på 200 grader i ca en halvtime, litt fullkornsris, en dæsj rømme eller creme fraiche og en liten sitronbåt. Dette er mat som passser perfekt før eller etter trening, foreldremøte, dugnad.. osv osv osv...zzzzz



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar