tirsdag 6. september 2011

Tomatsuppe med kyllingkjøttboller og fancy pasta!

Regntung tirsdag

Det er ikke alltid like lett å finne på noe til middag. Når hodet er relativt tomt, lommeboken likeså og regnet høljer ned er det tid for enkle løsninger som tilfredstiller hele familien. Nå er vi så heldige å ha en 6.klassing i huset som akkurat har begynt med skolekjøkken og avgjørelsen kom fra den kanten i dag,- hjemmelaget tomatsuppe!

Selve suppen i seg selv er litt for lite til middag, så jeg går til innkjøp av kyllingkjøtteig og Barillas "Casarecce" pasta. Bare fancy tull å bruke denne i tomatsuppe selvsagt (makaroni hadde funket vel så bra). Men den ser veldig fin ut og vi spiser jo med øynene også!

Bare pasta, -basta!
Kyllingkjøttboller med grønnsaker

Det å få barn til å spise grønnsaker kan være en utfordring. Jeg har en datter som griner på nesa når grønnsaker blir servert i skål som tilbehør. Men hun skulle bare visst hvor mye selleri, gulerøtter, løk, chili og hvitløk jeg putter i henne:-).

Ha kyllingkjøttdeig i en bolle, tilsett revne gulerøtter, revet rødløk, en revet selleristang, 2 fedd revet hvitløk og en hakket chili ( etter smak selvfølgelig, hjemme hos er vi glad i chili alle sammen.) Tilsett så revet Jarlsberg eller en annen "hverdagsost", salt og pepper og stek kjøttbolle/kakene i olje. Sett under folie i ovnen på ca 180 grader, ca 10 min (f.eks når du lager suppen) så er du sikker på at disse blir gjennomstekt.

Saftige og gode ble de



Tomatsuppe 1-2-3

Tomatsuppen i seg selv er "hur enkel som helst". Bare kutt løk og hvitløk (største utfordringen i dag). Fres det i godt med smør og rør inn noen spiseskjeer tomatpure. Tilsett kyllingkraft, evt vann og noen kyllingbuljong terninger, et par bokser hakkede tomater og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt Worchesershire saus. Ferdig! 10 min? toppen!

Litt olje og revet parmesan på toppen for oss voksne


God tirsdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar